Νέα – Αναρτήσεις

Αύγουστος 22, 2019

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην ποιότητα της ζωής τους επειδή ιδρώνουν υπερβολικά πολύ, εξαιτίας μιας διαταραχής που λέγεται υπεριδρωσία.

Παρότι, όμως, υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες γι’ αυτήν, πολλοί από τους πάσχοντες καθυστερούν επί 10 χρόνια ή περισσότερο να απευθυνθούν σε δερματολόγο ιατρό..

  Υπολογίζεται ότι η υπεριδρωσία προσβάλλει το 2-3% του γενικού πληθυσμού. Εκδηλώνεται σε ενήλικες και παιδιά και χαρακτηρίζεται από υπερπαραγωγή ιδρώτα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, κυρίως στις μασχάλες, τις παλάμες, τα πέλματα ή στο κεφάλι. Οι πάσχοντες από υπεριδρωσία συχνά «στάζουν» από τον ιδρώτα σε ένα ή δύο σημεία, αλλά το υπόλοιπο σώμα είναι στεγν

Αύγουστος 22, 2019

Η δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να μην είναι απειλητική για την υγεία αλλά είναι μια άκρως δυσάρεστη κατάσταση.

Αρχικά εκδηλώνεται με ένα κόκκινο, κνησμώδες εξάνθημα που προκαλείται από κάποια ουσία που έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

  Η καλύτερη θεραπεία αναφέρουν οι ειδικοί της mayo clinic είναι να γνωρίζετε ώστε να αποφεύγετε τις αιτίες που σας πυροδοτούν το εξάνθημα.   Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν σε υψηλότερο κίνδυνο αυτού του τύπου της δερματίτιδας είναι όσοι απασχολούνται: -στον τομέα της υγείας και στην φαρμακευτική βιομηχανία -Μεταλλεργάτες -Οικοδόμοι -Σε κομμωτήρια και σε εταιρίες παρασκευής και πώλησης αρωμάτων -Σερβιτόροι -Εργαζόμενοι στον τομέα καθαρισμού -Κηπουροί και γεωργοί   Τα

Αύγουστος 22, 2019

Λέμφωμα είναι μια μορφή καρκίνου που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο καρκίνος συμβαίνει όταν υπάρχει ανεξέλεγκτη ανάπτυξη μη φυσιολογικών κυττάρων που ευδοκιμούν και εξαπλώνονται αντί να πεθαίνουν όπως συμβαίνει στον κύκλο ζωής ενός κανονικού κυττάρου.

  Το λέμφωμα χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες και πολλές υποκατηγορίες. Οι δύο τύποι λεμφώματος περιγράφονται ως: λέμφωμα Χότζκιν και λέμφωμα μη-Χότζκιν.

Λέμφωμα: Αίτια

  Ο λεμφικός ιστός έχει συνδέσεις σε όλο το σώμα. Εάν αναπτυχθούν καρκινικά κύτταρα στο λεμφικό σύστημα, μπορούν να εξαπλωθούν εύκολα από την αρχική τους θέση σε άλλους ιστούς και όργανα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εκτός του λεμφικού συστήματος.   Το λέμφω

Αύγουστος 22, 2019

Όσο μεγαλύτερα είναι τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

  Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, η HDL θεωρείται «καλή» επειδή βοηθά να απομακρυνθεί η LDL από τις αρτηρίες. Μάλιστα εάν τα επίπεδα της HDL βρίσκονται εντός του φυσιολογικού, η συγκεκριμένη λιποπρωτεΐνη μπορεί να προστατεύσει από το έμφραγμα και το εγκεφαλικό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic ακόμα και μικρές αλλαγές στις καθημερινές  συνήθειες μπορεί να βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης!     Για να πετύχετε τον στόχο σας οι ειδικοί της mayo clinic συστήνουν :   Μην καπνίζετε Χάστε τα περιττά κιλά Ασκηθείτε Βάλτε

Αύγουστος 1, 2019

Η λιθίαση του ουροποιητικού (πέτρες στα νεφρά) είναι η τρίτη πιο συχνή πάθηση μετά τις ουρολοιμώξεις και τις παθήσεις του προστάτη.

Ο μέσος κίνδυνος εμφάνισης λιθίασης ανέρχεται στη διάρκεια της ζωής μας στο 4-7%.

Η εμφάνιση της νόσου είναι τριπλάσια στους άνδρες από τις γυναίκες, με πιο συχνή εμφάνιση κατά την τρίτη και τέταρτη δεκαετία της ζωής.

Η κλινική διάγνωση για τις πέτρες στα νεφρά πρέπει να στηριχτεί στην κατάλληλη απεικόνιση. Η συνήθης εξέταση περιλαμβάνει ακτινογραφία, υπέρηχο, ενδοφλέβιο ουρογραφία ή κάποιες φορές αξονική τομογραφία. Επίσης πρέπει να γίνεται χημική ανάλυση του λίθου καθώς και ανάλυση αίματος και ούρων. Η αποβολή του λίθου εξαρτάται από το μέ

Αύγουστος 1, 2019

Η μη-αλκοολική λιπώδης ηπατική νόσος, ή λιπώδης ηπατική νόσος, είναι μια κατάσταση που συνήθως παρατηρείται σε άτομα που είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι η συσσώρευση υπερβολικού λίπους που αποθηκεύεται στα ηπατικά κύτταρα.

  Το λιπώδες ήπαρ αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, διότι οδηγεί σε σοβαρές και συχνά θανατηφόρες βλάβες στο συκώτι (ήπαρ), συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του ήπατος. Η κατάσταση συνδέεται με χρόνιες ηπατικές παθήσεις όπως η κίρρωση του ήπατος, όπου συρρικνώνεται το συκώτι και μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Λιπώδες ήπαρ: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Με ποιε

Αύγουστος 1, 2019

Η καρδιακή ανεπάρκεια (γνωστή και ως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια) εμφανίζεται όταν οι μυς της καρδιάς δεν αντλούν αποτελεσματικά το αίμα στο σώμα.

  Στην καρδιακή ανεπάρκεια, ορισμένες παθήσεις, όπως η στένωση των αρτηριών στην καρδιά (στεφανιαία νόσος) και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αδυνατίζουν σταδιακά την καρδιά σας. Αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η σωματική άσκηση, η μείωση του αλατιού στη διατροφή σας, η καλύτερη διαχείριση του άγχους και η απώλεια των περιττών κιλών μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας. Ένας τρόπος για την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας είναι να έχετε πάντα υπό έλεγχο τις πιθανές συνθήκες που την προκαλούν, όπω

Αύγουστος 1, 2019

Την αποκαλούν και «νόσο του φιλιού» και όχι άδικα αφού μπορεί να μεταδοθεί με ένα φιλί…

Ο λόγος για τηλοιμώδη μονοπυρήνωση, η οποία προκαλείται από έναν ιό που μοιάζει με αυτόν του ιού του έρπητα και μεταδίδεται κυρίως με το φιλί.

  Το γεγονός ότι πολλά από τα συμπτώματά της μοιάζουν με εκείνα του απλού κρυολογήματος αρκετά συχνά υποδιαγνώσκεται. Η τελική διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση και με ειδικές εξετάσεις αίματος. Οι πάσχοντες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό για μια περίοδο αρκετών μηνών (τουλάχιστον 6), αφού και μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων ο ιός παραμένει στη στοματική κοιλότητα. Υπολογίζεται ότι, μόνο το 10% των παιδιών που μολύνονται, εκδηλώνουν την νόσο ενώ τα περισσότερα περιστα

Ιούλιος 23, 2019

Η κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη αν και μέχρι κάποιες δεκαετίες θεωρούνταν σπάνια πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από αυτή την νόσο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες της mayo clinic η κοιλιοκάκη είναι μια ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού στην κατανάλωση γλουτένης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

  Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic με την πάροδο του χρόνου, η αντίδραση αυτή παράγει φλεγμονή που βλάπτει την εσωτερική επένδυση του λεπτού εντέρου και εμποδίζει την απορρόφησηορισμένων θρεπτικών συστατικών (δυσαπορρόφηση). Από την άλλη πλευρά η νόσος στα παιδιά μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξή τους. Μάλιστα η εντερική βλάβη μπορεί να προ

Ιούλιος 19, 2019

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μία από τις συχνότερες ορμονικές διαταραχές και κύρια αιτία υπογονιμότητας στα κορίτσια εφηβικής ηλικίας και τις νεαρές γυναίκες.

Ωστόσο πολλές ασθενείς δεν γνωρίζουν αρκετά γι’ αυτό, με συνέπεια να καθυστερεί η διάγνωση και η αντιμετώπισή του.

  Δεν προκαλεί απαραιτήτως κύστεις   Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία γυναίκα στις τέσσερις έχει μορφολογία πολυκυστικών ωοθηκών, δηλαδή στο γυναικολογικό υπερηχογράφημα εντοπίζονται πάνω από 9 ωοθυλάκια σε κάθε ωοθήκη της (δηλαδή πάνω από 18 συνολικά). Ωστόσο από αυτές τις γυναίκες μόνο οι μισές έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, γιατί μόνο αυτές πληρούν τα λεγόμενα κριτήρια του Rotterdam.   Τα